Relații industriale în România
Proiectul “Abordarea provocărilor generate de noua legislație a muncii și a dialogului social în România”
SOLIDAR Elveția, ADO SAH ROM, CNS CARTEL ALFA şi CNSRL FRĂŢIA derulează, începând cu 1 noiembrie 2014, proiectul “Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România“.
În cei 3 ani de derulare (septembrie 2014-august 2017), proiectul îşi propune să contribuie activ la angajamentul sporit al partenerilor sociali și al guvernului pentru construirea unui climat stabil, care să permită angajatorilor și organizațiilor sindicale să se implice în mod eficient în promovarea muncii decente și a respectului pentru drepturile fundamentale ale libertății de asociere și negocierii colective. În acelaşi timp, proiectul urmăreşte să întărească capacitatea partenerilor sociali de a se angaja în dialogul politic şi în acțiuni de advocacy, să crească gradul de conștientizare a nevoii de relaţii industriale eficiente şi să promoveze condiţiile de muncă decente. Experienţa şi practica elveţiană constituie, în acest caz, un cadru și un model de bună practică la toate nivelurile.
Metodologia abordată, implementată printr-un set de activități complementare este – îndrăznim să afirmăm – o noutate în aria proiectelor cu obiective asemănătoare. Activitățile sunt gândite astfel încât să implice (integral sau parţial) diferitele categorii de public ţintă vizate şi să traseze o direcţie modernă relaţiilor industriale din România, care să ţină cont de realităţile şi particularităţile de la noi din țară.
Proiectul vine cu un set de activități care vizează consolidarea relațiilor industriale în România și restabilirea viabilității conceptului și a practicii de dialog social. Plusvaloarea proiectului este dată de rezultatele acestor activități, majoritatea inovatoare pe piața muncii din România.
Pentru mai multe detalii despre proiect vezi Detaliile proiectului sau vizitează https://www.facebook.com/relatii.industriale?fref=ts.
Proiectul are un buget total de 617.756 CHF și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în proporție de 90%.
Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvețiano-Român, vizitează www.swiss-contribution.ro sau http://www.swiss-contribution.admin.ch/romania.
2017 Analiza impactului legislației dialogului social
2017 Pachet informativ pentru sindicate și patronate
Munca atipică în România de la izbucnirea crizei
Concluziile finale ale cercetării
Concluziile preliminare ale cercetării
Detaliile proiectului
Situația CCM este dezastruoasă!
Anunțuri de angajare
2017 Gazeta de Artă Politică nr. 17
2017 Materiale informative pentru sindicate
2017 Memoriu privind Legea 62/2011
2017 Munca atipică în România
2017 Recomandări de modificare a legislației
Conferința finală a proiectului
Dialogul social - evoluții și perspective
Eveniment 30 octombrie 2017
Eveniment de lansare rapoarte cercetare
Nr. | Nume fisier | Dimensiune | Fisier |
---|---|---|---|
1 | Impactul Codului fiscal asupra liber profesionistilor in 2018 | 256 KB |