Asociația CONECT, împreună cu partenerii săi, CNS Cartel ALFA și CNSLR-FRĂȚIA a organizat pe 30 octombrie o dezbatere despre starea actuală a dialogului social din România.

Cel mai bun mecanism de promovare a condițiilor mai bune de muncă și de viață este dialogul social. Dezbaterea va avea ca punct de pornire concluziile celei de a doua ediții a cercetării ”Analiza impactului legislației dialogului social adoptate în 201”, realizată de sociologul Ștefan Guga.

De asemenea, a lansat raportul de cercetare ”Munca atipică în România. O perspectivă de ansamblu” și a organizat dezbaterea ”Ce au in comun artistii si programatorii? Sunt lucrători pe cont propriu”, dezbatere cu privire la lucrătorii culturali dependenți sau independeți, organizați sau neorganizați, protejați sau neprotejați de legislație sau de uniunile de creatori.

La dezbatere au participat Cristian Pelivan de la Ministerul Culturii, traducătorul Ciprian Șiulea, regizorul David Schwartz, Victoria Stoiciu (Fundatia Friedrich Ebert), jurnalista Iulia Popovici, Florentin Iancu (Sindicatul IT Timisoara), regizorul Serghei Chiviriga și jurnalistul Costi Rogozanu.

Nr. Nume fisier Dimensiune Fisier
1 Prezentare cercetare juridică dialog social 368 KB descarca
2 Prezentare cercetare munca atipică 1371 KB descarca
3 Prezentare concluzii cercetare sociologică privind dialogul social 1117 KB descarca