Pe data de 30 octombrie 2017 va avea loc evenimentul ” Dialogul social - starea de fapt și perspective”, care propune o dezbatere pornind de la raportul de cercetare sociologică și juridică realizat de Asociația CONECT în cadrul proiectului „Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România”, proiect co-finanţat  printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
 
După amiază va avea loc dezbaterea ”Reprezentarea colectivă a lucrătorilor pe cont propriu” , cu accent pe lucrătorii culturali, categorii de lucrători care nu se pot sindicaliza "grație" legii dialogului social, pentru că nu sunt încadrați cu contract individual de muncă. Impunerea contractelor de lucrător pe cont propriu, agent independent, contractor, autor este o tendință în toate sectoarele, și în special în industria serviciilor, IT, de publicitate, în mass-media și cultură. Utilizarea acestui tip de contracte s-a extins ca mijloc de flexibilizare a muncii și a devenit o sursă importantă de precaritate. 
 
Evenimentul este organizat de Asociația CONECT în cadrul proiectului „Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România”, proiect co-finanţat  printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.